دانشگاه شهید بهشتی
ترم دوم ۹۰-۸۹

مهندسی اینترنت

گروه درسی بر روی گوگل
استاد : دکتر حسن حقیقی
استادیار : عباس نادری
آخرین به روز رسانی : ۲۶ اسفند ۸۹
پروژه تحقیقاتی مهندسی اینترنت به همراه نمونه‌ها

پروژه تحقیقاتی

تحقیقات برگزیده

برای مشاهده کلیک کنید: بررسی برخی از پروتکل‌های معمول در اینترنت آرمین بلقدر، مسعود فیروزآبادی پروتکل‌های معمول اینترنت و لایه کاربرد فاطمه آرزومند اینترنت و پروتکل‌های رایج در آن ریحانه امیر‌ابادی فراهانی پروتكلها و تكنولوژيهاي مورد استفاده در وب (بخش اول) آرمین بلقدر، مسعود فیروزآبادی پروتکل‌های معمول اینترنت (و پروتکل‌های لایه کاربرد) المیرا نظام‌فر وب 2، دلایل پيدايش، ويژگيها و چشم‌انداز فاطمه الیاسی وب ۲ زهرا وحیدی فردوسی آژاکس آرمین بلقدر، مسعود فیروزآبادی آموزش آژاکس زهرا حسینی، الهه جلمبادانی آموزش CSS فرهنگ حسینی، مهدی جزایری آموزش CSS زهرا حسینی، الهه جلمبادانی پروتکل‌ها و تکنولوژی‌های مورد استفاده در وب المیرا نظام‌فر پروتکل‌ها و تکنولوژی‌های مورد استفاده در وب فاطمه آرزومند پروتکل‌ها و تکنولوژی‌های مورد استفاده در وب فاطمه دشتی پروتکل‌ها و تکنولوژی‌های مورد استفاده در وب مهران گلی پروتکل‌های اینترنت مرضیه کریمی نوری وب ۲ ریحانه امیرآبادی فراهانی پروتکل‌های اینترنت رزیتا رحیمی آموزش جاواسکریپت زهرا حسینی، الهه جلمبادانی آموزش پی اچ پی زهرا حسینی، الهه جلمبادانی زبان‌های پردازه‌نویسی تحت سرور آرمین بلقدر، مسعود فیروزآبادی آشنایی با وب ۲ و رویکردهای آن آرمین بلقدر، مسعود فیروزآبادی بانک‌های اطلاعاتی سرور آرمین بلقدر، مسعود فیروزآبادی سرورهای وب زینب عباسی مزار

پروژه تحقیقاتی در نظر گرفته شده شامل عناوین متعدد و متنوعیست که برخی از آنها اجباری هستند. از آنجایی که ابعاد تیم ها متغیر است، تیم‌های بزرگتر می‌بایست موارد بیشتری را پوشش دهند و تیم‌های کوچک نیز حداقل باید ۳ مورد را کامل انجام دهند.

به عبارت دقیقتر، تیم های یک نفره، به غیر از دو مورد اجباری باید یک مورد دیگر را انجام دهند، تیم‌های دونفره به غیر از موارد اجباری ۳ مورد دیگر و تیم های ۳ نفره تمامی موارد را پوشش دهند. از آنجایی که هرکدام از موارد مبسوط است و خود زیرشاخه‌های متعددی را شامل می‌شود، اگر از مقدار الزامی بیشتر کار انجام شود قطعا امتیاز اضافی خواهد داشت. در واقع تیم‌های یک نفره ۳ مورد، تیم‌های دونفره ۵ مورد و تیم‌های سه نفره همه ۷ مورد را پوشش می‌دهند.

اسناد تولید شده در این مرحله رویکرد آموزشی/مهندسی دارند، یعنه با رویکردی تخصصی و با فرض مواردی که یک مهندسی کامپیوتر بر آنها تسلط دارد، نکات فنی و مهندسی را آموزش می‌دهند. همچنین ارجح است که این اسناد قالب مقاله داشته باشند. دقت داشته باشید که اسناد حتما باید به زبان فارسی باشند.

در صورتی که اسناد در قالب HTML به صورت تمیز باشند (یعنی دست نویس شده باشند نه با ابزار آماده) یک نمره اضافی نیز خواهند داشت. این امر بدین جهت است که در حال حاضر رویکرد به محیط‌های متن‌نویسی مفهوم گرا WYSIWYM قرار دارد و محیط‌های تصویری و نمایشی WYSIWYG به دلیل عدم تفکیک داده از قالب بندی کم کم از دور خارج می‌شوند.

مواردی که می‌بایست پوشش داده شوند در زیر به صورت لیست درختی آمده‌اند. برخی از این موارد الزامی هستند که با علامت تیک معین شده‌اند. توضیحات تکمیلی در انتهای لیست آمده است.

توضیحات تکمیلی

بهتر است که تحقیقات را به همین ترتیبی که در بالا آمده انجام دهید. برای مواردی که چند مورد موازی مورد تحقیق قرار مي‌گیرند (مثل وب سرورها، سرورهای پایگاه داده یا پروتکل‌های اینترنتی) خروجی می‌بایست تطبیقی (مقایسه‌ای) باشد.

در تحقیق اول (پروتکل‌های اینترنت) سعی کنید تمام پروتکل‌ها را با چند پاراگراف پوشش دهید. موارد حائز اهمیت هر پروتکل، مقدار کاربرد آن، موارد کاربرد آن و دلایل پیدایش و رونق آن است.

در مورد دوم (تفاوت های وب و دسکتاپ) هدف بررسی رویکرد رشد توسعه و انتقال نرم‌افزارها بر روی وب، دلایل این امر و مزایا و معایب آن است. همچنین تفاوت‌های ماهوی نحوه کارکرد وب و دسکتاپ (مثل ماهیت Request/Response وب) می‌بایست بررسی گردند.

اکثر موارد تحقیق سوم (تکنولوژی وب) در کلاس اصلی درس پوشش داده می‌شوند. مواردی که کمتر پوشش داده می‌شوند، CSS, Javascript, Web Browsers, Web Servers, AJAX هستند که در تحقیق خود باید آنها را جامعتر پوشش دهید. دقت داشته باشید که مستند خروجی این بخش می‌بایست به صورت آموزشی تخصصی باشد و یک پیاده‌ساز بتواند با تکیه بر آن اکثر نیازهای خود را مرتفع سازد. در این بخش تمرکز ویژه‌ای بر روی تکنولوژی های سمت سرور (زبان‌های سمت سرور) لازم است زیرا درصد عمده توسعه وب بر اساس این زبان‌ها صورت می‌گیرد و بقیه موارد در حد آشنایی با تکنولوژی و نحوه کارکرد کفایت می‌کند.

برای دوستانی که علاقمند به آشنایی با نحوه توسعه نرم افزار‌های تحت وب بزرگ هستند (که امروزه اکثر قریب به اتفاق اینگونه هستند) آشنایی با الگوی MVC به شدت توصیه می‌گردد. این الگو در حال حاضر در تمام چهارچوبهای معروف توسعه وب رعایت شده و تقریبا تمامی سایت‌های قابل قبول از آن استفاده می‌کنند. دلایل استفاده، نحوه استفاده و مزایا و معایب این الگو می‌بایست بررسی گردند.

وب روز به روز به سمت سرویس‌گرا شدن پیش می‌رود. آشنایی با این تکنولوژی و نحوه استفاده از آن در چهارچوب درسی درس قرار دارد. برای این مستند، معماری سرویس گرا، امنیت وب سرویس، سیر تکاملی آن و آینده احتمالی آن باید حتما لحاظ شوند.

مستند امنیت، پس از بررسی تئوری و مبانی امنیت وب، می‌بایست چک لیستی شامل مواردی که باید رعایت شوند به همراه توضیح نحوه عملکرد و نحوه امن سازی آنها ارائه دهد. برای این منظور می‌توان از سایت قدرتمند OWASP بهره جست. در صورتی که مستند قابل قبولی در این زمینه تهیه گردد، می‌تواند در بخش ایران همین سایت قرار گیرد.

فازهای تحویل

بخش اول مربوط به تکنولوژی‌های مورد استفاده در اینترنت می‌بایست در فاز اول تحویل گردد.

بخش سوم یعنی تکنولوژی‌های مورد استفاده که مفصل نیز هست، به صورت موازی باید هر بخش آن در یک فاز برای بازبینی تحویل شود و نسخه کامل آن در فاز چهارم تحویل گردد.

مابقی بخش‌ها که بسته به ابعاد تیم هستند:

  • برای تیم یکنفره باید در فاز دوم تحویل گردد.
  • برای تیم‌های دو نفره باید در فاز دوم، سوم و چهارم تحویل گردد.
  • برای تیم‌های سه نفره دو بخش در فاز دوم، یک بخش در فاز سوم، یکی در فاز چهارم و یکی در فاز پنجم تحویل گردد.

بازگشت

Site Footer

Sliding Sidebar