کمک تدریس | مبانی کامپیوتر و برنامه سازی - دانشگاه شهید بهشتی - ترم اول سال تحصیلی ۹۰-۸۹ | تمرینات سری پنجم ۱۷ آبان ۸۹ / استاد احمدی فر / عباس نادری

تمرینات سری پنجم


ورودی و خروجی

قبل از اینکه به تعریف این سری تمرینات بپردازیم، لازم است تا با سیستم حکم آنلاین در آدرس judge.sbce.ir آشنا شوید. ابتدا حتما برنامه تست حکم را بنویسید و تست نمایید تا مطمئن شوید که حکم درست کار می‌کند. سپس تست حکم با ورودی را نیز انجام دهید. اگر هردوی این برنامه‌ها با نتیجه پاسخ صحیح مواجه شدند، راهنما و قوانین حکم آنلاین را مطالعه نمایید تا با محدودیت‌ها و امکانات آن به خوبی آشنا شوید و در آینده به مشکلات پیش بینی نشده بر نخورید . (حکم آنلاین یک سیستم شبیه‌سازی شده است و از تمام امکانات سی پلاس پلاس پشتیبانی نمی‌کند)

توصیه می‌شود اگر دسترسی به کامپایلر سی ندارید، یا اگر هنوز به محدودیت‌های حکم مسلط نشده‌اید، از محیط برنامه‌نویسی آنلاین حکم برای نوشتن و تست برنامه های خود استفاده نمایید. (دقت داشته باشید که محیط تنها بر روی کاوشگر‌های استاندارد مانند Firefox صحیح عمل می کند)

دقت داشته باشید که پاسخ صحیح گرفتن از حکم، شرط لازم و ناکافی برای صحیح بودن پاسخ تمرین است. تمریناتی که در حکم پاسخ صحیح دریافت می‌کنند، اگر آنگونه که در صورت تمرینات ذکر شده نوشته شده باشند، صحیح هستند. اگر تمرینی در حکم پاسخ صحیح نگیرد اجازه ندارید آنرا به عنوان پاسخ تمارین ارسال کنید و اگر این اتفاق بیافتد کل نمره آن سری تمارین را از دست خواهید داد ( سعی نکنید مرا تست کنید ).

  1. ورودی و خروجی

    برای تسلط ابتدایی به کلیت ورودی و خروجی سی پلاس پلاس و سی، از تمارین شماره ۱۰۰۰۰ الی ۱۰۱۰۰ تعداد ۶ تمرین را کامل انجام داده و ارسال نمایید. برای انجام برخی از این تمرینات احتیاج به دانستن مطالبی دارید که در اولین جلسه کمک تدریس پس از ارسال این تمرینات حتما ذکر خواهند شد از جمله

    • خروجی عملگر‌های حسابی و مقایسه‌ای
    • عملیات بیتی
    • کاراکتر‌های کنترلی
    • دستورات ورودی و خروجی در C
    • کامنت و توضیحات در زبان سی
    در صورتی که بیش از ۶ تمرین را صحیح انجام دهید، نمره مثبت دریافت خواهید کرد.


نکات این سری تمرینات : دقت داشته باشید که در هر سری تمرینات، اجازه دارید تنها از مباحث مربوطه استفاده کنید مگر اینکه خلاف آن ذکر شود. به عنوان مثال در تمرینات ورودی و خروجی، اجازه استفاده از دستور شرطی if را ندارید و اگر از آن در برنامه‌ها استفاده کنید، هرچند حکم به شما پاسخ صحیح بدهد، برنامه شما صحیح نخواهد بود.
به ازای هر سوالی که ارسال می‌کنید، یک فایل متنی با پسوند cpp یا c باید ارسال شود. اگر فایل اجرایی برنامه را ضمیمه ای‌میل کنید، به دلایل امنیتی به مقصد نخواهد رسید. همچنین اگر برنامه‌ها را به جای فایل پیوست در بدنه ای‌میل بنویسید، تصحیح نخواهد شد. نام فایل حتما باید شماره تمرین باشد.

نکته بسیار مهم : از آنجایی که من انسان هستم، قاعدتا نمی‌توانم حفظ باشم که کدام شماره سوال در حکم معادل کدام سوال است. بنابراین توضیح مختصر صورت سوال را به صورت توضیحات در ابتدای برنامه خود بنویسید، مثلا :

	//10001 : a program to output XOR of two inputs
	//ya
	//10001 : barnameyi ke xor e 2 adad ra khoruji dahad
	//by Abbas Naderi
	#include<iostream>
	int main()
	{
		//your code goes here
	}
همچنین در پاسخ‌هایی که درون حکم برای قضاوت ارسال می‌کنید، نام خود را به صورت توضیحات حتما بنویسید. در غیر اینصورت اگر مشکلی با یک برنامه داشتید و از من سوال پرسیدید، نمی توانم کد شما را پیدا کنم تا مشکلتان را رفع کنم.

نکات کلی تمرینات :

  • اگر تمرینی را اصلاح می‌کنید، پاسخ آنرا در قالب Reply به ای‌میل بررسی ارسال قبلی بفرستید (تا بدنه مکالمات و نتایج قبلی درون ای‌میل جدید نیز باشد)
  • تمامی تمرینات هر سری باید در یک ای‌میل به ای‌میل حل تمرین [email protected] ارسال شوند. دقت کنید به گروه ارسال نکنید.
  • به ازای هر تمرین دقیقا یک فایل باید پیوست ای‌میل باشد. لطفا پاسخ تمرینات را در بدنه ای‌میل ننویسید و به صورت فایل پیوست ضمیمه کنید.
  • عنوان (Subject) ای‌میل باید از فرمت خاصی تبعیت کند:
    Student Name - Student ID - Assignment Set - Revision
    نام دانشجو، شماره دانشجویی، شماره سری تمرین، شماره ارسال . به عنوان مثال :
    Abbas Naderi - 85213151 - Assignment 2 - Revision 1
    شماره تمرین بر اساس هر سری تمرین معین می‌گردد. هر دفعه که پاسخ یک سری خاص از تمرینات را ارسال می‌کنید، شماره ارسال را یکی افزایش دهید. یعنی اگر پاسخ تمرینات سری اول را ارسال کردید، شماره ارسال یک است. پس از آنکه اصلاحاتی در پاسخ‌ها ایجاد کردید و مجددا آنرا ارسال کردید، شماره ارسال را ۲ قرار دهید. در غیر اینصورت تنها آخرین ارسال شما در نتیجه تاثیر می‌گذارد.
  • تمرینات شما پس از ارسال در صف بررسی قرار می‌گیرند. پس از بررسی نتیجه تمرینات به همان ای میل ارسال می‌شود. در صورت لزوم در نتیجه اعلام می‌شود که تمرینات خاصی را مجددا و کاملتر انجام دهید. معمولا بررسی تمرینات سریع انجام می‌شود (کمتر از چند ساعت) اگر در یک هفته پاسخ بررسی به شما ارسال نشد، حتما تمریناتتان به دست من نرسیده است.
  • در صورتی که تمرین خاصی را انجام نداده‌اید، در بدنه ای‌میل ذکر نمایید.
  • در بدنه ای‌میل ذکر نمایید که هر فایل پیوست مربوط به کدام تمرین است (مگر اینکه نام فایلها معین کننده باشد)
  • در نام فایلهای پیوست تنها از کاراکترهای ساده انگلیسی استفاده کنید.
  • لطفا سوالات درسی و غیره را در پاسخ ای‌میل بررسی شده تمرینات نفرستید. عنوان ای‌میل سوالات نباید از فرمت ذکر شده در بالا پیروی کند.
  • هرگز فایل اجرایی به ای‌میل خود پیوست نکنید زیرا ای‌میل به مقصد نخواهد رسید.
  • تمرینات مشابه از ارسال نکردن تمرین نمره بیشتری می‌گیرند ولی در صورتی که تمرین مشابه مشاهده شود، درصدی از نمره تمام افرادی که تمارین مشابه دارند کسر می‌گردد (حتی اگر جداگانه به این نتایج رسیده باشند)
  • اگر پاسخ تمرینی را ارسال کنید، از شما انتظار می‌رود آنرا بلد باشید. بنابراین اگر کوییزها و پرسش‌ها و امتحانات جور دیگری نشان دهند، ناامید کننده‌خواهد بود.

آخرین فرصت ارسال : شنبه ۲۲ آبان ساعت ۲۴
بازگشت

Site Footer

Sliding Sidebar